سابقه سياه اين رسانه انگليسي در ماجراي فتنه 88 و حمايت از عناصر اغتشاشگر و هدايت آشوبگران در آن موجب شد تا مجوز حضور خبرنگاران اين شبکه در داخل کشور لغو شود و بر همين اساس مسئولان کشور همکاري با اين شبکه به دليل تلاش براي "براندازي" را ممنوع کرده و اعلام کردند که در صورت همکاري با بي بي سي فارسي نسبت به برخورد با عوامل، اقدام خواهد شد.
وزارت اطلاعات در سال 1390 در اطلاعيهاي به طور رسمي نسبت به همکاري با شبکه بي بي سي هشدار داد و اعلام کرد: اين ممنوعيت به علت پاسداري از منافع ملي ايران ايجاد شده است، قبلاً نيز بارها و بارها مستقيم و غيرمستقيم اعلام شده بود، چون اساسا بي بي سي يک رسانه نيست بلکه تشکيلاتي است که فقط پوشش آن رسانهاي است اما هويت آن بهايي - صهيونيستي و ماموريتهاي آن سياسي - اطلاعاتي است.
نکته اساسي در اين حساسيت مسئولان امنيتي نسبت به همکاري با بي بي سي فارسي در اين است که سرويس اطلاعاتي انگليس در پوشش اين شبکه، فاز جديدي از فعاليتهاي مخرب و ضد ايراني را شروع کرده و ورود نهادهاي اطلاعاتي کشور علاوه بر ايجاد سد در برابر فعاليتهاي مخرب انگليس، به منزله پيشگيري از آلوده شدن افراد بيشتري در دام سرويس اطلاعاتي آن کشور بود.
از سوي ديگر بي بي سي فارسي فراگيرترين کانون تجمع انواع و اقسام عناصر و گروهک هاي ضدانقلاب است و معاندترين و محارب ترين عناصر گروهک ها در آنجا جمع شده اند؛ از حزب بهائيت که شاکله اصلي بي بي سي را تشکيل مي دهد تا سلطنت طلبان، منافقين، عناصر توده اي، پژاک، کومله، دموکرات، تجزيه طلب و عناصر شاخص فتنه که اخيرا شيطان پرستان هم به آنها اضافه شده اند.
اگر چه در سالهاي گذشته در چند نوبت نسبت به دستگيري همکاران اين شبکه در داخل کشور اقدامات مناسبي صورت گرفت، اما با غفلت نهادهاي مسئول در اين قضيه، در دو سال اخير دوباره برخي افراد با ناديده گرفتن هشدارهاي داده شده درباره همکاري با اين شبکه، به ساخت مستند، فيلم و تهيه خبر جهت ارسال به اين شبکه اقدام کردهاند و با توجه به عدم برخورد قانوني با اين افراد، گويا ديگران نيز با استفاده از اين غفلت نسبت به پر کردن آنتن شبکه بي بي سي فارسي و توليد محتوا و پرداختن به سوژه هاي ارسالي از سوي مسئولان اين شبکه ترغيب شده و اين همکاري روندي صعودي به خود گرفته است.
بي بي سي فارسي از آغاز تاسيس خود با توليد برنامهاي به نام "آپارات" تلاش ميکند تا فيلمسازان داخلي را به سوي خود جذب و با پرداخت مبالغ کلان، سوژه هاي مورد نظر خود را که اغلب با محوريت سياه نمايي از وضعيت داخلي کشور است را به کارگردانان جوان منتقل کرده و از اين طريق به ماموريت خود براي ضربه زدن به جمهوري اسلامي در فضاي رسانه اي بپردازد.
در اين مجال به چند مورد از آثار توليدي که به راحتي در داخل کشور با محتواي سياه نمايي از وضعيت داخلي ساخته شده و از آنتن بي بي سي فارسي پخش شده است، اشاره مي شود:
1) فرشاد فداييان را ميتوان يکي از افراد فعال در توليد محتوا و در اختيار قرار دادن آثار خود به شبکه دولتي انگليس معرفي کرد.
از آثار وي که در فاصله فروردين تا مردادماه سال جاري از بي بي سي فارسي پخش شده است، ميتوان به "انگشتهاي پاي چپ"، "ذاکر"، "آخرين بازمانده: شهربانو"، "سنگ، مادر خاموش"، "گيسو"، "از پدر ..."، "ماسوله با خسرو ميخندد" و... اشاره کرد.
(فرشاد فداييان در پشتصحنه فيلم "ذاکر")
2) ميثم شاه بابايي که هم اکنون مشغول ساخت يک مستند درباره نلسون ماندلا است نيز از همکاران و توليدکنندگان آثار مورد پسند شبکه بي بي سي فارسي است.
(ميثم شاه بابايي)
"از حد شدن" اثري از اين همکار رسانه اي بي بي سي فارسي در ايران است که از عوامل سازنده و بازيگران حرفهاي سينماي ايران بهره برده و سپس براي پخش آن را به اين شبکه ارسال کرده است.
(نمايي از فيلم "از حد شدن" با حضور بهاره رهنما و آتيلا پسياني که از شبکه بي بي سي پخش شد)
3) ناصر صفاريان که پيش از اين نيز سابقه بازداشت به دليل همکاري با شبکه هاي معاند را دارد همچنان با خيالي آسوده به فعاليت خود ادامه داده و بر همين اساس "اتو استاپ"، "وقت خوب مصائب" و چند فيلم کوتاه ديگر را نيز به سفارش مديران بي بي سي فارسي در داخل کشور توليد کرده است!
ناصر صفاريان پيش از اين در اواخر شهريورماه 1390 به جرم همکاري با رسانه هاي معاند به مدت يک ماه بازداشت شد.
4) ليلا نقدي پري همسر سازنده فيلم تبليغاتي محمدرضا عارف کانديداي انصرافي اصلاح طلبان در انتخابات رياست جمهوري سال 92 نيز از ديگر توليدکنندگان برنامه هاي شبکه بي بي سي فارسي است که پس از توليد فيلم "تناولي به روايت تناولي" که به شرح زندگي پرويز تناولي مروج افکار پوچ گرايانه ميپردازد، آن را براي پخش در فروردين ماه 1394 به لندن فرستاده و مورد تشويق مسئولان اين شبکه نيز قرار ميگيرد!
5) رضا درستکار که به عنوان منتقد سينما در برنامه هاي صدا و سيما حضور پيدا مي کند در کمال تعجب فيلمي با عنوان "اکبر جوجه" را که مردم ايران را ملتي "مرده خوار" توصيف کرده، به سفارش اين شبکه توليد کرده است!
رضا درستکار يکي از منتقدان ثابت در برنامه "هفت" شبکه سوم سيما است.
6) شايد باورکردني نباشد که کارگردان فيلم هاي سينمايي مطرحي چون "انتهاي خيابان هشتم"، "هفت دقيقه تا پاييز" و سريال "سقوط آزاد" نيز به همکاري با بي بي سي فارسي مشغول است.
عليرضا اميني که همکاري با نيروي انتظامي براي ساخت يک سريال را نيز در کارنامه خود دارد، پخش اثر خود با نام "فقط چشمهاتو ببند" را به شبکه دولتي انگليس واگذار کرد!
7) محسنشهرنازدار و سام کلانتري نيز پخش فيلم مشترک خود با نام "خانه شماره 37" که به زندگي صادق هدايت (نويسنده مرتدي که در اواخر دهه 40 شمسي با خودکشي به زندگي خود پايان داد) مي پردازد را به بي بي سي فارسي واگذار کردند و اين موضوع در حالي اتفاق افتاد که "محسن شهرنازدار" پيش از اين به دليل همکاري با شبکه هاي معاند مدتي در بازداشت به سر ميبرد.
(سام کلانتري -سمت راست- و محسن شهرنازدار -سمت چپ-)
8) مجتبي ميرطهماسب که سابقه بازداشت به دليل همکاري با رسانههاي معاند را در پرونده خود دارد نيز تلاشي چشمگير براي به اجرايي کردن سوژههاي ارسالي از لندن دارد و بر همين اساس از جمله آثار ارسالي وي به لندن که از بي بي سي فارسي هم پخش شده است، ميتوان به "بانوي گل سرخ"، "ساز مخالف" و... اشاره کرد.
مجتبي ميرطهماسب از جمله بازداشت شدگان شهريورماه 1390 به جرم همکاري با رسانه هاي معاند بوده است.
"حميده شريف راد"، "مصطفي شيري"، "سياوش رزمند"، "خليل رشنوي زاده"، "اميرشهاب رضويان"، "فرشته جغتايي"، "فريده کاکاوند"، و... از افراد ديگري هستند که ميتوان به اين فهرست اضافه کرد.
اکنون سوالي که مطرح مي شود اين است که چرا مسئولان وزارت ارشاد و نهادهاي ذيربط امنيتي در داخل کشور نسبت به بي اعتنايي صريح اين افراد به قانون در حالي که برخي از آنها سابقه بازداشت به دليل همکاري با رسانههاي معاند مردم ايران را نيز در پرونده دارند، واکنشي نشان نداده و حتي به برخي از اين افراد که از اعلام صريح همکاري خود با دشمنان ابايي نداشته و به توليد آثاري که به سياه نمايي درباره کشور مي پردازند مشغول هستند، امکانات ساخت فيلم در داخل کشور را ميدهند؟
انتهاي پيام/